вівторок, 9 квітня 2013 р.

Начальники відділів з питань внутрішньої політики навчались партисипативному врядуванню



Сьогодні в Донецькому обласному ЦППК разом з колегою з Центру політологічних досліджень Олександрою Бондаренко провели тренінг "Від зв'язків з громадськістю до партисипативного врядування і пружності громад".

Тренінг для начальників відділів з питань внутрішньої політики міськрад та райдержадміністрацій Донецької області включав симуляцію катастроф у громадах, і мав на меті покращити пружність громад через зміну філософії щодо залучення членів громад до стратегічного планування і реагування на кризові явища (партисипативного врядування)

Пілотування тренінгу, на мій погляд, виявилось надзвичайно успішним - усі важливі "месіджі" були проговорені, при чому самими учасниками тренінгу, на підставі набутого під час ділової гри досвіду. На етапі "фреймінгу" кризових ситуацій, були підняті серйозні проблеми і виклики, натомість в ході моделювання реакції громад, і пошуку шляхів їх вирішення, були запропоновані доволі інноваційні кроки.

Приємно, що учасники швидко адаптувались до тренінгового формату (попри незначний початковий "опір"), і все пройшло весело, з гумором.

1 коментар:

Sergiy сказав...

Ось більш розгорнута інформація про тренінг : http://bondarenko.dn.ua/psychology/trainings/trening-svyaz-s-obshhestvennost-yu-i-partisipativnoe-samoupravlenie/